top of page
  • Facebook
  • Instagram

Egentid på hjul...


Häromdagen pumpade jag däcken och gjorde upp en plan för semesterdagen. Ett delmål på vägen blev café Fridhem i Sköldinge där jag mötte upp mannen för lite lunch och gofika.

Det fläktade skönt att susa fram på hoj i den varma sommaren och frihetskänslan jag känner när jag cyklar spritter i mig. Visst skaver det ganska bra emellanåt ”på mitten” och tungt kan det kännas i backar, men jag kliver helt enkelt av hojen då och då, när jag vill, för att blodet ska komma åt alla delar av min kropp, lätta upp känslan i baken, en stunds vila för att sträcka ut eller hämta andan. Sen detta med tempo. Vem har sagt att det måste gå fort? Då och då möter man cyklister som kommer endera själva eller i grupp och svischar förbi. De njuter förhoppningsvis lika mycket som jag av att röra på mig, men viktigt att påminna sig att inte jämföra sig med andra. Många sätter upp mål med sin träning, vill prestera, utvecklas och nå mål på t.ex. lopp. Det är säkert jätteroligt, utvecklande och stimulerande på många sätt att göra så. Bara vi inte känner oss dåliga om vi jämför oss med de som kommit längre eller har bättre förutsättningar att bli riktigt ”bra” prestations och kanske tävlingsmässigt.

Susanne och jag (Skutta över Stätta), förespråkar att glädjen är viktig. Det ska vara roligt att röra på sig, annars är det kanske inget man vill fortsätta med. Sen vill vi boosta och inspirera människor som blir stressade av prestationstänk och det här med tempo och supertrimmade kroppar. Man kan hitta sin rörelseglädje som stärker kropp och själ samtidigt som man njuter i tempo som passar en själv. Det är också okej, det är alltid okej!!! Rörelse/träning behöver inte vara kopplad till prestation, snabbhet och styrka!


Jag har också delmål och mål, men det är långsiktiga mål, men de är på mina villkor. Ingen annan än jag själv lägger upp dem. Mina mål handlar inte så mycket om tempo, mer att jag vill utvecklas genom att stärka mig fysiskt för att bli mer uthållig för att orka hålla i gång/vara ute länge. Sen det mentala också, att flytta sina gränser för vad som är möjligt

(i stort och smått både privat och yrkesmässigt) även att växa som människa.Trampa själv eller i gäng,

det blir garanterat en härlig sväng


packa i korg några saker,

fylla på energi med goda smaker


hjälm på huvet och öppet sinn,

hej o hå vi far genom ”grinn”


Ut och njut! Kram Anna

IMG_4222.HEIC
IMG-4009.JPG
Prenumerera på vår blogg via mejl

Tack!

bottom of page