top of page
  • Facebook
  • Instagram

Mitt lyckligaste jag!


Många dagar är fantastiskt lyckliga, andra inte lika fantastiska. Sånt är livet…

Jag brukar ändå försöka att göra varje dag så lycklig det går. Att inte tappa allt och gräva ner mig totalt. Det finns alltid något varje dag att vara tacksam för.

Jag har upptäckt att för att göra mina dagar lyckligare behöver jag inte ändra på allt i livet utan faktiskt bara ändra en enda sak i mitt liv, och det är mina tankar. Att ändra en tanke kan ändra en hel dag, en hel dags lidande kan upphöra, och bli uthärdligt och tom trevligt.

Jag har ofta varit på sjukhus med min dotter, många allvarliga operationer och oändliga sjukhusbesök och vistelser.

Jag har varit rejält nere i långa perioder. Att skapa en rutin, att följa en plan, att hålla igång träning, att sova ordentligt, att ta hand om syskonen och deras behov, att ens planera nästa dag har sällan fungerat. Jag har varit tvungen att anpassa varje dag efter min dotters mående och behov.


Det tog mig 18 år av aktivt sökande att hitta en lösning som verkligen fungerade för hur jag skulle bli mitt lyckligaste jag varje dag, för att inte bli dränerad och behöva månader eller år av återhämtning. Min situation var som den var och gick inte att ändra på men det jag hade makt och kraft till att ändra var mina tankar om min situation.

När jag slutade önska att jag var någonannanstans, att läget eller situationen var annorlunda, att mitt barn var friskt, att jag hade ett eget liv där jag mestadels styrde vad som skulle hända. Jag trodde att om mitt liv bara ändrades och blev bättre, alla bekymmer försvann, att då äntligen skulle jag bli lycklig.

När jag äntligen kapitulerade och accepterade att det var som det var, min situation gick inte att göra något åt och jag började i tankarna att vara just där och då, närvarande i allt som hände, även om det var elände, så blev ljuset i sinnet ett annat, de små fina sakerna runt om mig visade sig och att glädjen plötsligt fann sig där.

Jag har lättare att snabbt återhämta mig efter en sjukhusperiod när jag ändrat mina tankar. Jag kan faktiskt t.o.m. ta mig ut på en cykeltur, promenad, jogga, träffa vänner och tom arbeta nästan direkt efter en jobbig sjukperiod. Det var inte möjligt tidigare. Min situation är densamma, men mina tankar är annorlunda och mitt liv lyckligare.


Le, njut o skratta,

hur svårt ska det va att fatta 😘


Varma kramar Susanne


IMG_4222.HEIC
IMG-4009.JPG
Prenumerera på vår blogg via mejl

Tack!

bottom of page